Archive for September 2017

Begin de training goed met een pre workout

Pre workout producten zorgen ervoor, zoals de naam impliceert, dat je een flinke energieboost krijgt voordat je gaat beginnen aan een (intense) inspanning. Het is een supplement waarvan de ingrediënten zo zijn opgebouwd dat je lichaam optimaal wordt voorbereid op de komende training of wedstrijd. Voedingsstoffen die je vooral zult tegenkomen bij pre workout producten zijn arginine, ribose, cafeïne en taurine.

Pre workouts hebben meerdere voordelen waardoor ze handig zijn om te gebruiken. De primaire functie is het stimuleren van je focus, kracht en energie om zo goed te worden voorbereid op de inspanning die gaat komen waardoor je harder, intensiever en langer kunt trainen. Pre workouts zijn vooral aan te raden als je aan een intensieve sport of inspanning doet. Ook kunnen ze helpen bij het sneller behalen van je fitnessdoelstellingen.

Hoe werkt een pre workout

Een pre workout kan dus uit allerlei verschillende ingrediënten bestaan, als ze je maar die boost geven voor het sporten. Ze zijn zo samengesteld dat het je bloedsomloop bevorderd, je extra energie binnenkrijgt en dat je goed gefocust bent op wat er gaat komen. Het is het beste om de pre workout in te nemen ongeveer 15 minuten tot een half uur voordat je begint aan de inspaning. Nu ligt het er natuurlijk wel per persoon, en per merk/bedrijf pre workouts, aan hoe snel de pre workout wordt opgenomen in je lichaam. Probeer het daarom eerst een paar keer uit, om te kijken hoe jouw lichaam hierop reageert. Als je voor een belangrijke wedstrijd voor het eerst een pre workout gaat proberen, dan gaat dat geheid mis. Je weet dan niet goed hoe en hoe snel je lichaam hierop gaat reageren. Het is namelijk niet alleen je lichaam die erop reageert, maar ook mentaal word je beïnvloed. Dankzij de psychologische werking van pre workouts krijg je niet alleen lichamelijk een boost, maar krijg je ook echt in je hoofd het idee dat je de komende inspanning aankan, een soort peptalk voor jezelf. Ervaring leert dat je hierdoor ook daadwerkelijk beter gaat presteren.

Behalve pre workouts die cafeïne, arginine, ribose en taurine bevatten, zijn er ook pre workouts die zijn gebaseerd op stikstofoxide (NO). NO wordt gebruikt omdat dit ervoor zorgt dat je bloedvaten en aderen wat meer gaan ontspannen tijdens het sporten en dus kunnen verwijden. Dit resulteert in een betere bloedsomloop wat er weer voor zorgt dat je spieren meer zuurstof krijgen en daardoor krijg je minder snel verzuring in de spieren. Ook zorgt het voor meer energie en kracht voor je spieren.